طراحی داخلی سبک مدرن ویژگیهای خود را از جنبش هنری به همین اسم به یادگار گرفته است. طراحی داخلی مدرن در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 میلادی بهواسطه هنرهای تزئینی و سبک آرتدکو (Art Deco) پدید آمد و اوج آن را میتوان در دهههای 1940 تا 1960 دانست.
در طراحی داخلی به سبک مدرن از خطوط ساده و بی آلایش استفاده میشود و کانسپت این طراحی یک کانسپت(Parti pris) عملگرایی است و همچنین تزئینات زیاد و غیر ضروری در این سبک جایگاهی ندارد. برخی بر این باوراند که سبک مدرن بیش از حد ساده، سرد و ملالآور است ولی باید دانست اگر به درستی برنامهریزی و طراحی شود حس آرامش و سادگی را برای افراد یک خانه به ارمغان میآورد.
از شاخصههای اصلی این سبک میتوان به بافتهای ساده و به دور از تجملات، فرمهای هندسی ساده، استفاده از رنگ سرد و مات در کنار رنگهای خنثی و استفاده از چیدمان نامتقارن اشاره کرد. سبک مدرن در طراحی داخلی بهخاطر استفاده از ترفندهایی برای بزرگتر نشان دادن فضا و همچنین بهرهگیری مناسب از تمامی فضاها بهترین سبک برای طراحی فضاهای کوچک است.
به طور کلی طراحی مدرن بسیار ساده و در حد حداقلها میباشد، یعنی با حداقل پرداخت در هر چیزی به خصوص در بحث تزئینات میتوان یک طراحی قابل قبول را داشت.
این نکته حائز اهمیت است که طراحی داخلی مدرن با طراحی داخلی معاصر متفاوت است. طراحی داخلی مدرن دارای خصوصیات مختص به خود است که باید آنها را در هنگام طراحی رعایت کرد ولی طراحی معاصر متناسب با تغییرات زندگی روزمره ما متغیر است.
شکل و فرم در طراحی داخلی مدرن:
یکی از مهمترین عناصر در تشخیص سبکهای معماری از یکدیگر شکل و فرمی است که در طراحی به وفور قابل مشاهده میباشد. در سبک مدرن از اشکال هندسی ساده مانند مربع و مستطیل و همچنین از خطوط صاف و بدون منحنی استفاده میشود. ( اگر در این سبک از دایره و بیضی استفاده میشود، باید به صورت کامل باشد.)
مصالح و متریال استفاده شده در طراحی داخلی مدرن:
در سبک مدرن از مصالح و متریالهای مختلفی استفاده میشود و چوب و پلاستیک از پر کاربردترین آنها هستند. بعضی از طراحان داخلی از چوب به عنوان یک متریال ارگانیک در تضاد با دیگر متریالهای بهکار رفته در سبک مدرن بهره میبرند. در تمامی طراحیهای مدرن میتوان فلزات براق و ضد زنگ را مشاهده نمود. این فلزات میتوانند برای هر عنصری در فضا بهکار بروند، مانند پایههای مبل و میز، قابهای عکس و تابلو و یا حتی در لوستر. در آشپزخانه هم میتوان از متریالهای HPL، MDF، هایگلاس(High gloss) و استیل استفاده کرد. متریال کف پوشها براق هستند، مثل سنگ، پارکت و سرامیک. فرشها نیز باید ساده و تک رنگ یا نهایتاً سه رنگ با اشکال هندسی ساده باشند.
چیدمان در طراحی داخلی مدرن:
در سبک مدرن چیدمانها، برعکس سبک کلاسیک متقارن نیستند و این عدم تقارن حس صمیمیت بیشتری را القا میکند بیشتر مبلمانها در این سبک به صورت ال شکل و دایرهایی میباشند.
مطالبتون عالیه.. لطفا سبک های بیشتری رو هم معرفی کنید.
بله حتما در ادامه سبک های دیگر هم معرفی خواهند شد