تاریخچه سبک اسکاندیناوی به ابتدای قرن 20 میلادی بر میگردد. این سبک شباهت بسیاری به سبک مینیمال دارد و میتوان این دو سبک را از یک خانواده دانست. این سبک در حوزه اسکاندیناوی یعنی کشورهای دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد شکوفا شد و اوج شکوفایی آن به سال 1950 یعنی بعد از جنگ جهانی دوم بر میگردد.
همانطور که گفته شد این سبک شباهتهای زیادی مثل سادگی در طراحی و عملگرا بودن طرح با سبک مینیمال دارد ولی برای شناخت بهتر این سبک به بررسی تفاوتهای سبک اسکاندیناوی و مینیمال خواهیم پرداخت.
رنگ یکی از شاخصههای اصلی در طراحی داخلی است. در طراحی مینیمال، راحتی و گرمی محیط را فدای رعایت اصول میکنند و باید در این طراحی از رنگهای سرد و سفید استفاده شود ولی در طراحی اسکاندیناوی در استفاده از رنگ انعطاف بیشتری وجو دارد. در این سبک تمرکز طراحی بر روی راحتی و دلنشینی محیط قرار دارد که علت آن هم شرایط اقلیمی کشورهایی است که این سبک از آنجا آغاز شده است. پس طراحان اسکاندیناوی در بهکارگیری رنگهای متنوع دستشان باز بوده و برای خود و خانه محدودیتی قائل نمیشوند. در بخش رنگ، مورد دیگری که میشود در تفاوت این دو سبک بیان کرد استفاده از مبلمان و دکوراتیوهای رنگارنگ است که در مینیمالها دیده نمیشود. در مینیمالیستها سردی و بیروح بودن محیط زننده است اما گرما و راحتی دکوراسیون در سبک اسکاندیناوی نقطه مقابل این موضوع است.
تفاوت دیگر این دو سبک در احساسی است که به مخاطب القا میکند، اگر شما از محیط مینیمال به محیط اسکاندیناوی وارد بشوید احساس آرامش و گرمای بیشتری میکنید در کل در محیط اسکاندیناوی راحتتر و سریعتر میتوان با محیط ارتباط برقرار کرد. این سبک همیشه شما را در آغوش گرم و آرامبخش خود میکشد، اما مینیمال ممکن است زیبایی منحصر به فردی برایتان رقم زده باشد.
تفاوت دیگر در فلسفه شکلگیری این دو سبک وجود دارد بهطوریکه طراحی مینیمال از حداقل موارد در طراحی استفاده می کند و در این طراحی شاهد تزئینات شارپ نخواهیم بود. همانطور که گفتیم طراحی اسکاندیناوی هم خانواده مینیمال است ولی علت به وجود آمدن این سبک، رفع نواقص مینیمال است تا بتواند به عنوان یک مکمل، طراحی حداقلی پرکاربردتری برای ما داشته باشد.
در طراحی اسکاندیناوی شاهد استفاده از متریالهای ضخیمتر و گرما بخشتری نسبت به مینیمال هستیم علت این امر نیز به نوع اقلیم کشورهایی (دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد) که از این سبک استفاده کردهاند بر میگردد.
فکر میکنم این سبک بخاطر تنوع رنگ و در عین حال ساده بودن طرفدارهای بیشتری نسبت به سبک مینیمال داشته باشه.. در واقع ورژن بهتری از سبک مینیماله