هر چند تجربیات بشری بسیار عمیق و قابل اعتناست اما اگر نتایج این تجربیات در کنار بررسیهای علمی قرار بگیرد اطمینان بخشتر خواهد بود . در رابطه با چوب و صنایع مربوط، عمده تحقیقات و تلاشهای علمی در زمینه توسعه صنعت چوب متمرکز شده اما اخیرا برخی از پژوهشگران علوم انسانی از جمله متخصصین روانشناسی درصدد بررسی علمی و دقیق تأثیرهای روانشناختی استفاده از چوب و وسائل چوبی در زندگی بر روان و خلقیات انسان هستند. هر چند این تحقیقات به تازگی شروع شده اما نتایج جالب و قابل تأملی داشته است.
یکی از پژوهشگرانی که در این زمینه دست به پژوهش زده دکتر مارجوت والینوس است، او که استاد روانشناسی دانشگاه مالپر فنلاند میباشد در گفتگویی جالب نظرات و دستاورد های علمی خود را بیان میکند لازم به ذکر است دانشگاه مالپر یکی از معتبرترین دانشگاهها در کشور فنلاند میباشد، کشوری که یکی از قطبهای صنعت چوب در جهان به شمار میرود و از دیر باز چوب نقش مهمی در زندگی مردم این کشور بازی میکند.
خانم دکتر مارجوت والینوس (Marjut Wallenius ) استاد روانشناسی دانشگاه مالپر در فنلاند در تحقیقات خود به نتایج شگفت انگیزی دست پیدا کرده ، والینوس معتقد است قرار گرفتن در محیطی که از چوب در آن استفاده شده باعث کاهش استرس و فشار خون میشود وی در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده که هیچ ماده دیگری حتی موارد طبیعی مانند سنگ و فلز چنین تأثیری در ایجاد آرامش و کاهش استرس نداشته و در حالی که تجربه لمس چوب احساس امنیت و نزدیکی طبیعت دارد، لمس سنگ و فلز از انواع مختلف باعث افزایش فشار خون شده و عملا تأثیر عکس در مقایسه با چوب بر روان و جسم بشر میگذارد.
همچنین دکتر والینوس معتقد است با توجه به اینکه استفاده از چوب به نوعی بازگشت به اصل و ریشه طبیعی بشر است مقایسه محیطهای کاری مختلف از جهت میزان آرامش و قابلیت کاهش استرس نشان میدهد در محیطهایی که از مبلمان و دکوراسیون چوبی در طراحی و تزیین استفاده شده حتی نسبت به فضاهایی که از رنگ سفید و گلدانهای گل طبیعی در طراحی آن کمک گرفته شده به مراتب آرامش بیشتری برای افراد به ارمغان میآورد.
ماجوت والینوس اظهار میکند پژوهشهای جدیدی در زمینه تأثیرات روانی و فیزیولوژیکی استفاده بیشتر از چوب در محیط زنگی و در در حال انجام است که بدون شک پس از ارائه نتایج این پژوهشها شاهد تمایل روز افزون مردم به استفاده بیشتر از چوب و اکسسوریهای چوبی در زندگی خواهیم بود . وی معتقد است که تولیدکنندگان محصولات چوبی باید برای ارائه پاسخ درست به این نیاز چشمگیر با استفاده از تکنولوزیهای پیشرفته و طراحیهای به روز محصولات زیبا و کاربردی به خریداران بیشمار این محصولات در آینده ارائه دهند.
والنیوس معتقد است : تجربه روانشناختی به واسطه دو بعد روح و جسم انسان در بعد فیزیولوژی نیز بروز پیدا میکند و عملا هر تجربه روانشناختی باعث تغییرات فیزیولوژیکی شده و تاثیرات تندرستی و سلامت در انسان پدیدار میشود ! بر همین اساس تاثیرات روانشناختی و فیزیولوژیکی امری تفتیک ناپذیر هستند ! بر همین اساس وی معتقد است هنوز پژوهشهای زیادی برای کشف اثرات گسترده استفاده از چوب بر ابعاد روانشناختی انسان مورد نیاز است. اما هر چه هست این تأثیرات مثبت بوده و ما به دنبال کشف حجم این تأثیرات مثبت و گستره نفوذ آن در ابعاد مختلف زندگی بشر هستیم.