دانستنی‌ها, دکوراسیون داخلی

رنگ در طراحی داخلی (قسمت هفتم)

رنگ در طراحی داخلی

همانطور که در مطلب گذشته اشاره شد از عوامل موثر برای انتخاب رنگ در طراحی داخلی، شناخت بهتر فضا از جهت موقعیت جغرافیایی، میزان نور طبیعی در فضا و همچنین نحوه استفاده از فضا است که از همین جهت بررسی این فاکتورها در طراحی فضای داخلی اهمیتی زیادی دارند و به انتخاب بهتر رنگ برای دکوراسیون کمک می‌کنند.

 

تاثیر نور بر رنگ در طراحی داخلی

برای انتخاب رنگ مناسب و مطلوب برای هر فضایی توجه به این نکته که به دنبال نشان دادن چه عناصری در فضا هستیم نیز مهم است. برای مثال در یک فضایی مانند نشیمن علاوه بر وجود عناصر اصلی چون دیوار، سقف و کف عناصری چون در، پنجره، مبلمان و . . . نیز وجود دارند. انتخاب اینکه کدام عنصر مهم تر از بقیه عناصر تلقی شود به سلیقه و خواست افراد ساکن در فضا یا خانه بستگی دارد که با توجه به اهمیت عناصر می بایست رنگ مناسب را انتخاب نمود که از این جهت رنگ در طراحی داخلی به نوعی درخدمت ایجاد هماهنگی بین عناصر هم ایفای نقش می کند.

 

نور طبیعی در طراحی داخلی

 

رنگ و نور در طراحی داخلی

در فضایی که نور طبیعی در اولویت عناصر حاضر در طراحی داخلی قرار می گیرد انتخاب رنگ برای سایر عناصر مورد اهمیت قرار می‌گیرد. برای طراحی چنین فضایی با اولویت نور، رنگ‌های روشن بهترین گزینه هستند. علاوه بر این در طراحی برخی از فضاهای داخلی ممکن است یک دیوار از نظر اهمیت در اولویت قرار بگیرد که می‌تواند از جهت گستردگی و در دید بودن آن باشد. دیوارهایی که به واسطه ابعاد و یا موقعیتی که در فضا دارند به عنصری مهم تبدیل می‌شوند می‌توانند به واسطه رنگ مناسبی که برایشان انتخاب می‌شود بر کیفیت سایر عناصر در فضا نیز تاثیر بگذارند.

بیشتر بخوانید:  برندهای معروف مبلمان در ایران (6)

 

بافت و رنگ در طراحی داخلی

در برخی از فضاها با محوریت یک دیوار خاص، علاوه بر رنگ شاخص که می‌تواند متفاوت از رنگ سایر دیوارها در فضا باشد، می‌توان از بافت و یا نقش نیز استفاده کرد. برای مثال استفاده از عناصر طبیعی مانند چوب، سنگ و یا استفاده از کاغذهای دیواری.

رنگ‌ها دارای کیفیت بصری متفاوتی هستند که تاثیر آنها بر کیفیت و ماهیت فضا متفاوت از تاثیر روانشناختی آنهاست. برای مثال رنگ سبز از نظر روانشناختی القای آرامش دارد اما از طرف دیگر استفاده از آن در فضای داخلی باعث کوچک‌تر نشان دادن فضا می‌شود. نمونه دیگر می‌توان رنگ قرمز را نام برد که از نظر روانشناختی هیجان را القا می‌کند اما در فضای داخلی باعث القای گرمای بیشتری در فضا می‌شود.

 

ترکیب رنگ با سفید در دکوراسیون

 

تلفیق بافت و رنگ در دکوراسیون

 

بر همین اساس یک رنگ خاص ممکن است از جهت روانشناختی مثبت باشد اما از جهت استفاده در فضا نتیجه مطلوبی به همراه نداشته باشد که برای رفع این مساله می‌توان از ترکیب رنگ مدنظر با سفید و یا طیف‌های روشن همان رنگ در جهت تلطیف فضا استفاده کرد.

رنگ سفید در دکوراسیون

برای مثال رنگ سبز در ترکیب با سفید علاوه بر حس آرامش می‌تواند از کوچک‌تر به نظر آمدن فضا نیز جلوگیری کند و یا سبز متمایل به زرد نسبت به سبز خالص کوچک نمایی کمتری دارد اما آرامش مطلق سبز را در ترکیب با زرد مهیج و درخشان کمتر می‌کند.


نویسنده: نفیسه رضوانی زاده

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *