در ادامه مطالب گذشته پیرامون رنگ در طراحی داخلی به معرفی رنگ زرد – نارنجی و بنفش – آبی در دکوراسیون میپردازیم.
رنگ زرد متمایل به نارنجی در چرخه رنگ ، از رنگهای میانی به شمار میرود که رنگ مکمل آن بنفش متمایل به آبی است. زرد متمایل به نارنجی در میان رنگهای گرم چرخه رنگ چهارمین رنگ به شمار میآید و بنفش متمایل به آبی نیز در میانه رنگهای سرد و گرم قرار دارد که کمی به سمت رنگهای سرد گرایش دارد.
برای انتخاب رنگ در طراحی داخلی قبل از هر چیزی باید کاربری و استفادهای که از فضا میشود مورد بررسی قرار بگیرد و بر اساس فاکتورهای اصلی به مواردی همچون وسعت استفاده از رنگ، ترکیب رنگ با سایر رنگها و . . . نیز پرداخت.
استفاده از رنگ بنفش متمایل به آبی در طراحی داخلی نشیمن به واسطه احساس سردی که دارد میتواند در ترکیب با یک رنگ نسبتا گرمتر همچون زرد متمایل به نارنجی و یا حتی رنگ زرد مطبوع باشد. همچنین میتواند در کنار سفید قرار بگیرد و فقط جنبه تزئینی در فضا داشته باشد.
اگر بخواهیم رنگها را با فضاهای داخلی یک خانه تطبیق دهیم، رنگ بنفش متمایل به آبی برای اتاق خواب رنگ مناسبتری است تا برای سایر فضاها. این رنگ با خواب و استراحت همخوانی بیشتری دارد تا با فضایی چون نشیمن که رنگی متعادل و نسبتا گرم و پویا را میطلبد.
رنگ زرد متمایل به نارنجی برای آشپزخانه و حتی اتاق نوجوان نیز مطلوبتر است. برای فضای نشیمن اگر به شکل تزئیین استفاده شود خوب است اما اگر وسعت استفاده از آن زیاد شود ممکن است به واسطه القای حرارت و گرمایی که دارد با کاربری فضای نشیمن همخوانی نداشته باشد و آزاردهنده به نظر برسد.
همانطور که قبلا نیز گفته شد استفاده از رنگهای متعادل در فضاهای داخلی کاربرد بیشتری دارد اما این به معنای عدم استفاده از سایر رنگ ها نیست. برخی از رنگها متعادل نیستند و گرما و یا سرمای بیشتری را القا میکنند. برای رفع این مساله باید تلاش کرد تا رنگها را به حد تعادل نزدیک کرد. استفاده از رنگهای مکمل هر رنگ در جهت ایجاد تعادل بین رنگها میتواند مفید واقع شود. مورد دیگر میتوان به استفاده از رنگ مورد نظر در کنار سفید و خاکستری اشاره کرد.
استفاده از رنگ سفید و یا خاکستری روشن در کنار رنگهای گرم از شدت گرمای آنها میکاهد اما در کنار رنگهای سرد اثر قابل ملاحظهای ندارد. برای به تعادل رساندن رنگهای سرد در دکوراسیون میتوان از رنگهای گرم در وسعت محدود و به عنوان یک رنگ محرک استفاده کرد.
در فضای نشیمن زمانی که میخواهیم از رنگی چون بنفش متمایل به آبی که از سردی محدودی برخوردار است بهتر است از رنگهای گرم و به ویژه مکمل آن استفاده کرد که شور و هیجانی را به فضا انتقال داده و سرمای بنفش متمایل به آبی را کمتر کند و در نهایت حس تعادل را القا کند.
نویسنده: نفیسه رضوانی زاده