دانستنی‌ها, دکوراسیون داخلی

رنگ در طراحی داخلی (قسمت دوازدهم)

رنگ در طراحی داخلی

در ادامه مطالب گذشته پیرامون رنگ در طراحی داخلی به ترکیب رنگ زرد و بنفش در دکوراسیون می‌پردازیم.

رنگ زرد در چرخه رنگ ، از رنگ‌های اصلی به شمار می‌رود که رنگ مکمل آن بنفش است. یک بنفش با ترکیب مساوی از قرمز و آبی. زرد در میان رنگهای گرم چرخه رنگ پنجمین رنگ به شمار می‌آید و بنفش نیز در میانه رنگ‌های سرد و گرم قرار دارد که از رنگ‌های متعادل محسوب می‌شود.

 

استفاده از ترکیب گل بنفشه در طراحی داخلی

ترکیب رنگ زرد و بنفش در طبیعت را می‌توان در طراحی زیبا و چشم نواز گلهای بنفشه مشاهده نمود که زینت بخش باغها و باغچه‌ها در فصل زیبای بهار هستند که استفاده از این ترکیب رنگی در طراحی داخلی را می‌توان بر اساس و مبنای آن طرح‌ریزی نمود.

رنگها در طراحی داخلی به شکل‌های مختلفی می‌توانند کنار هم قرار بگیرند. توجه به نسبت وسعت و میزان استفاده از هر رنگ نکته قابل توجهی است که نباید از آن غافل ماند. به طور معمول رنگهایی که از ملایمت بیشتری برخوردارند (رنگهای متعادل) در طراحی داخلی بیشتر از رنگهایی که گرمی و سردی بیشتری دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند و به عنوان رنگ غالب کاربرد بیشتری دارند.

 

ترکیب زرد و بنفش در دکوراسیون

نکته قابل توجه بعدی مساله فضای داخلی مورد نظر است. ترکیب رنگها با توجه به فضاهای مختلف یک خانه می‌توانند به شکل‌های مختلفی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. برای درک بهتر ترکیب رنگها در فضای داخلی فضای نشیمن را در اولویت مورد بررسی قرار می‌دهیم و در ادامه آن به ترکیب رنگ زرد و بنفش برای سایر فضاهای خانه می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید:  کاربرد چوب در ساخت کمد

 

جذابیت بصری در طراحی داخلی

 

ترکیب بنفش و سفید در طراحی داخلی

همانطور که در سلسله مطالب ارائه شده خاطر نشان کردیم، قبل از پرداختن به مساله رنگ و تناسب و . . . فضای مورد نظر باید تعریف شود. نشیمن فضایی است که تمامی افراد ساکن در خانه از آن استفاده می‌کنند و علاوه بر گروه های سنی مختلف، سلیقه‌های متفاوت نیز در طراحی آن باید مد نظر قرار بگیرند.

استفاده از رنگهای متعادل که از میزان سردی و گرمی مشابه و یا نزدیک به هم برخوردارند برای فضای نشیمن رنگهای مطلوب‌تری به شمار می‌آیند. در ترکیب زرد و بنفش، انتخاب بنفش به عنوان رنگ غالب در فضای نشیمن انتخاب مناسب تری نسبت به رنگ زرد است. از طرف دیگر می‌توان برای القای گرمای نسبتا ملایم‌تری از ترکیب یکسان زرد و بنفش در کنار یکدیگر بهره برد.

 

رنگ در طراحی داخلی

استفاده از رنگ سفید به عنوان رنگ غالب برای دیوارها می‌تواند انتخاب مناسبی باشد و از زرد یا بنفش به عنوان رنگی تزئینی برای زیباتر جلوه دادن دیوارها در کنار سفید استفاده کرد. در بررسی عناصر موجود در فضای نشمین انتخاب رنگ زرد برای پرده انتخاب خوبی نسبت به بنفش است چرا که از روشنی بیشتری برخوردار است و مانع ورود نور به فضا نمی‌شود.

 

رنگ بنفش در دکوراسیون اتاق خواب

رنگ بنفش به دلیل تیره تر بودنش رنگ مناسبی برای فرش و کفپوش در فضای نشیمن است. از دیگر عناصر اصلی موجود در فضای نشیمن مبلمان و اکسسوری‌های وابسته به آن مانند میز، گلدان، کوسن و . . . است. برای رنگ مبلمان می‌توان از رنگ بنفش و زرد به میزان مشابه استفاده کرد و یا یک رنگ را به یک مبل اختصاص داد و باقی مبل‌ها به رنگ دیگر باشند. از تضاد بین رنگ کوسن ها و رنگ مبلمان نیز می‌توان برای ایجاد جذابیت بصری استفاده کرد. برای اکسسوری‌های زینتی مانند گلدان‌ها و گلها، می‌توان گلدان بنفش با گلهای زرد رنگ را مثال زد و یا حتی برعکس آن نیز می‌تواند صادق باشد.

بیشتر بخوانید:  تاریخچه منبت‌کاری در جهان

 

ترکیب رنگ زرد و بنفش در دکوراسیون اتاق خواب

ترکیب زرد و بنفش برای فضای آشپزخانه و غالب بودن رنگ زرد به دلیل ارتباط معنایی نزدیک‌تر نسبت به بنفش با غذا می‌تواند مطلوب و قابل قبول باشد و چه بسا در غالب بودن رنگ سفید نیز مصداق داشته باشد. استفاده از رنگ زرد و سفید برای کابینت‌ها و استفاده از رنگ بنفش در میزان محدود برای ایجاد جذابیت بصری در آشپزخانه می‌تواند ترکیب زیبایی را خلق کند.

برای فضای خواب نیز رنگ بنفش به خاطر آرامش نسبی که دارد و در این مورد نیز می‌توان از زرد برای ایجاد زیبایی و جذابیت بصری استفاده کرد. زرد و بنفش در رنگ رختخواب نیز می‌توانند کنار یکدیگر درخشش خوبی داشته باشند.

رنگ زرد در دکوراسیون

رنگ بنفش در دکوراسیون


نویسنده: نفیسه رضوانی زاده

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *