در نوشتار قبل ویژگیهای درخت کاج و درخت گردو و همچنین اکسسوری ساخته شده با این دو چوب را بررسی کردیم. اکنون به شرح مختصر ویژگیهای درخت راش و چنار و کاربرد آنها در ساخت اکسسوریهای گوناگون میپردازیم.
چوب درخت راش
چوب راش دارای بافتی ریز و متراکم بوده و عدم وجود گره در آن، بافتی همگن را به وجود اورده است، به طوری که یکی از بهترین چوبها در ساخت عناصر دکوراسیون و اکسسوری است؛ زیرا استحکام زیادی در برابر کندهکاری و ایجاد نقوش زیبا دارد. بسیاری از هنرمندان در عرصه منبتکاری و معرقکاری از این چوب برای خلق آثار ارزشمند بهره میبرند. این چوب خوشتراش در دسترس بوده و از آن میتوان برای ساخت وسایل منزل از مبلمان و دیوارکوب تا اکسسوریهای ریز و کوچک استفاده کرد.
شرکت باردین با در نظر گرفتن خواص منحصر به فرد چوب راش، از آن برای ساخت استندهای موبایل و جاخودکاریهای اداری استفاده کرده است. وسایل ساخته شده با چوب راش بسیار نرم و لطیف بوده و نقش و نگارهای طبیعی آن روح طبیعت را در فضا تزریق میکنند. عمر و دوام چوب راش بالا بوده و تا سالهای سال از اکسسوری های ساخته شده از این چوب میتوان بهره برد.
چوب چنار
از دیگر چوبهای محبوب در جهان چنار را میتوان نام برد. این چوب نیز دارای بافتی ریز به رنگ سفید مایل به زرد بوده و به راحتی طیف وسیعی از رنگها را بر پیکره خود میپذیرد. به علاوه، رنگ روشنِ همراه با لکههای پر مگسی زیبا به رنگ قهوهای روشنِ آن مورد توجه هنرمندان در رشتههای منبتکاری و معرق نیز هست. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد چوب چنار، تفاوت نقشهای هر تکه با تکهی دیگر است که تنوعی بینظیر در محصولات پدید میآورد. بنابراین اکسسوریهای ساخته شده با چوب چنار بسیار متنوع و جذاب هستند.
چوب چنار به دلیل استحکام بالا، برای ساخت لوازمی که هر روز با آنها سروکار داریم مانند میز و صندلی، میزهای عسلی و کنار مبلی و کنار تختی، شلفها، استند موبایل و… مناسب است. همچنین به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت، برای اکسسوریهای آشپزخانه مانند سینی نیز انتخاب مطلوبی میباشد. فلاور باکسها و گلدانهای چوبی، انتخاب مناسبی برای ایجاد یک دکوراسیون زیبا در همه سبکهای معماری هستند. برای ساخت این اکسسوریها نیز از چوب چنار میتوان بهره برد. چوب استفاده شده برای ساخت گلدان چوبی، علاوه زیبایی، باید تا حد زیادی در برابر رطوبت مقاومت داشته و بر اثر آبیاری گیاه دچار پوسیدگی نشود.
علاوه بر چوب های طبیعی و زیبای فوق از چوب های دیگری همچون چوب ترموود در ساخت ظروف، گلدان، فلاورباکس، استند موبایل، چراغ دیواری، جعبه زیورآلات، جای بطری آب، جاخودکاری ، تخت استخری و… استفاده می شود.
1 نظر در “مزیت و تفاوتهای استفاده از انواع چوب در اکسسوری _ بخش دوم”