دانستنی‌ها, روان‌شناسي چوب

حس خوب چوب و تأثیر روانشناختی آن بر انسان قسمت اول

انسان‌ها در گذشته‌های بسیار دور به جهت آنکه چوب تنها ماده در دسترس برای ساخت وسایل مورد نیاز زندگی بوده، ارتباط بسیار زیاد و نزدیکی با این ماده داشتند. اما امروز که همه زندگی ما را سازه‌های فلزی، سیمانی و پلاستیکی فرا گرفته بشر برای حفظ فضای آرامش و یادآوری حس طبیعت در فضای زندگی و کسب و کار خود هنوز هم به به طور گسترده‌ای از چوب برای ساخت وسایل مورد نیاز خود استفاده می‌کند. این تمایل به استفاده از این ماده طبیعی تا جایی است که هیچ‌گاه استفاده از آن رو به کاهش نبوده و کماکان بر نیاز بشر به چوب برای استفاده‌های گوناگون افزوده می‌شود.

چوب بازگشتی به اصل و طبیعت انسان

چوب تداعی گر حس آرامش و سر زندگی طبیعت

خانه چوبی در دل حنگل سرشار از حس آرامش و سرزندگی

چوب فرزند آب، خاک و نمادی از طبیعت در منزل و محل کار ماست. در حافظه‌ی وسایل چوبی اطراف ما درختان و جنگل‌های زیادی زندگی می‌‌کنند، جنگل‌هایی که برای بودن در آغوش آن‌ها باید مسافت‌های طولانی طی شود، اکنون در کنار شما زندگی می‌کنند حتی تصور این مورد نیز آرامش زیادی در فضای زندگی تزریق می‌کند. همه‌ی ما تجربه‌های خوشایند متنوع و متفاوتی از زندگی یا سفر در دل طبیعت داریم، اکسسوری‌های چوبی در زندگی و محل کار گریزی کوتاه بر طبیعت بوده و محصولات چوبی به هر شکل نماینده طبیعت و تداعی‌گر حس آرامش و زندگی برای بشر هستند. در محیطی که هر گوشه از آن تداعی طبیعت باشد حس آرامش و امنیت در محیط منتشر می‌شود.

خاصیت آکوستیک و آرامش صوتی:

استفاده از چوب به عنوان جاذب صدا

استفاده از چوب در سالن های کنفرانس و سینما برای ایجاد آرامش با توجه به خاصیت اکوستیک

اکسسوری‌ چوبی در کنار زیبایی و تداعی طبیعت با عدم انعکاس نامطلوب صدای‌های محیط و عایق بدون نسبت به صدای‌های بیرون محیطی آرام‌تر و ملایم‌تر برای زندگی و کار فراهم می‌کنند. آرامشی وصف ناپذیر برای انسان فراهم می‌کند. این ماده به جهت ساختار طبیعی خود جاذب صدا بوده و در بسیاری موارد می‌تواند به عنوان یک عایق صوتی حرفه‌ای مورد استفاده قرار گیرد. این خاصیت باعث شده که به‌عنوان عایق صدا در سینماها و سالن‌های اجتماعات استفاده شود. محیط پوشیده از چوب، صداهای منتشر شده را به صورت ملایم جذب کرده و سپس منعکس می‌کند.

بیشتر بخوانید:  کاربردهای رنگ آبی در دکوراسیون

این کار از پیچیدن صدا جلوگیری و همچنین اختلاف طول موج‌ها را در آن محل تعدیل می‌کند. چوب‌های خشک و سبک مانند کاج صدای زیادی در هنگام راه رفتن با کفش ایجاد می‌کند. در عوض چوب‌های سنگین و متراکم مانند گردو و بلوط صدایی خفیف و گنگ منتشر می‌کنند. این صداها را می‌توان در کاربری‌های مختلفی به زیبایی به کار گرفت و به عنوان عاملی دینامیک و متغیر در دکوراسیون گنجاند.

البته در انتخاب نوع کف‌پوش باید دقت شود. به‌طور مثال چوب گردو به علت تراکم بالا صدایی تولید نمی‌کند. در مقابل چوب درخت کاج به ‌عنوان کف‌پوش سروصدا تولید می‌کند در مقاله‌ای دیگر به بررسی تخصصی خاصیت آکوستیک چوب می‌پردازیم.

 عایق حرارتی و آرامش بخش

چوب عایق حرارتی

خاصیت عایق حرارتی

انواع چوب به لحاظ ساختاری یک عایق حرارتی محسوب می‌شوند و هرچه چگالی این ماده کمتر باشد مقدار هدایت حرارتی آن کمتر می‌شود، همچنین اکسسوری‌های چوبی به جهت آنکه در شرایط مختلف دمایی با نوسان حرارتی زیادی روبرو نمی‌شوند و در هر شرایط دمایی محیط، دمای مطلوب و متعادلی برای استفاده ما را فراهم می‌کنند حس آرامش را بیشتر کرده اما در مقابل مواد دیگر عملا با اختلاف دمایی زیاد در دماهای مختلف محیط در سرما و گرما کارایی محدودتری داشته و حس امنیت و اطمینان و آرامش کمتری به ارمغان می‌آورند.

همچنین چوب می‌تواند در صورت استفاده به عنوان مصالح اصلی دیوار، کف و سقف یا دیوار پوش، کف پوش و پوشش سقف مخصوصاً در فضای داخلی نقش عایق گرما را به خوبی ایفا کرده و در فصول سرد از هدر رفت انرژی به شکل چشمگیری جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید:  انواع چوب های تزئینی

همچنین در صورت استفاده از این ماده در وجوه بیرونی دیوارها و سقف ساختمان‌ها با انعکاس مناسب نور خورشید که عامل اصلی گرمایش بیش از حد در فصول گرم سال محسوب می‌شود می‌تواند فضای خنک و مطبوعی را برای زندگی و کار فراهم آورد. بر همین اساس می‌توان گفت که این خاصیت ذاتی چوب باعث افزایش آرامش محیط و ساکنان خواهد شد.

در فروشگاه باردین کو مدل های متنوعی از محصولات چوبی ، اکسسوری ، مبلمان ، میز و صندلی تاشو چوبی و تخت استخری تولید شده است که به راحتی می توانید با خرید انلاین تخت اسختری خود را تحویل بگیرید. بعد از انتخاب مدل دلخواه خود و ثبت سفارش در سایت پس از تولید محصول خود را تحویل بگیرید.

بازگشت به لیست

1 نظر در “حس خوب چوب و تأثیر روانشناختی آن بر انسان قسمت اول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *