در نوشتارهای گذشته درمورد برخی چوبها و اکسسوری ساخته شده از آنها صحبت کردیم. اکنون به بررسی چوب ترمو و نقش آن در ساخت انواع اکسسوری میپردازیم. امروزه، انسان با شناخت و کشف مواد شیمیایی و ساخت آبزارآلات مهندسی، اقدام به اصلاح نواقص چوب کرده و آن را از روشهای متفاوت به متریالی بینظیر تبدیل کرده است. ترموود، حاصل اصلاح برخی از انواع چوب به روش حرارتی میباشد. در این روش، چوبِ حرارت دیده، دارای خواص منحصر به فردی است که علاوه بر استفاده در اجزای اصلی ساختمان، در ساخت اکسسوری و وسایل مکمل دکوراسیون نیز کاربرد گستردهای دارد.
با اصلاح چوب به روش حرارتی، مقاومت آن در برابر حمله حشرات و رشد قارچها بسیار بالا رفته و در نتیجه طول عمر محصول افزایش مییابد. از آنجایی که اکسسوریها و لوازم چوبی هیچگاه قدیمی و خارج از مد نمیشوند، از آنها میتوان تا سالهای سال استفاده کرد. بنابراین اگرچه ترموود تا حدودی گرانقیمت است اما در بلند مدت باعث کاهش هزینهها شده و همچنین، با قطع درختان کمتر برای ساخت وسایل چوبی، به یاری طبیعت میشتابد.
ترموود به دلیل قرار گرفتن در معرض حرارت در پروسه اصلاح، به رنگ قهوهای تیره درآمده که علاوه بر ایجاد هارمونی جذاب با دیگر اجزای دکوراسیون، قابلیت رنگپذیری نیز دارد. برخلاف چوب طبیعی که مرور زمان در تماس مستقیم با نور آفتاب دچار تغییر رنگ میگردد، ترموود دارای رنگ ثابت است. به علاوه بوی مطبوع چوب سوخته، علاقهمندان به این رایحه را، به وجد میآورد.
از اکسسوریهای ساخته شده با ترموود در انواع شرایط آب و هوایی میتوان استفاده کرد زیرا با انواع اقلیم سازگار هستند. بهترین چوب برای ساخت اکسسوری و وسایل آشپزخانه و لوازمی که بیشتر در معرض رطوبت قرار دارند، ترموود است. زیرا این چوب در اثر حرارت، رطوبت خود را از دست داده و در تماس با آب، دچار تغییر ابعاد و پوسیدگی نمیگردد. زیر قابلمهای، زیر لیوانی، تی باکس و… از جمله وسایل ساخته شده با ترموود در آشپزخانه هستند.
گلدانهای چوبی نیز که امروز جایگاه ویژهای در دکوراسیونهای مدرن و کلاسیک پیدا کردهاند، به دلیل در تماس بودن با رطوبت هنگام آبیاری گیاه از ترموود ساخته میشوند. این چوب با از دست دادن رطوبت خود، وزنی سبکتر از چوب طبیعی دارد که این نیز فاکتوری مهم در انتخاب متریال برای ساخت بسیاری از وسایل است.
چوب ترموود قابلیت کندهکاری و ایجاد نقوش زیبا در آثار هنری مانند منبتکاری و معرق را نیز دارد. همچنین وسایل ساخته شده با ترموود، کمتر دچار اعوجاج و تغییر شکل در طول زمان میشوند.
شرکت باردین از چوب ترموود در ساخت ظروف، گلدان، فلاورباکس، استند موبایل، چراغ دیواری، جعبه زیورآلات، جای بطری آب، جاخودکاری ، تخت استخری و… بهره برده و محصولات زیبایی را ارائه داده است.
نویسنده: مطهره سادات میرلوحی