در بحث از موضوع رنگ در طراحی داخلی، فضاهای آرام و شفاف فضاهایی برگرفته ازترکیبهای رنگی زیبا هستند که در ترکیب با بافتها و سایههای مختلف از رنگهای سفید، سیاه و خاکستری غنیتر و مطلوب تر نیز به نظر میرسند. عناصر موجود در طبیعت معمولا ایدهی اصلی در ایجاد ترکیبهای رنگی هستند. برای مثال میتوان به ترکیبهای رنگی بدن حیوانات، رنگ میوهها، صدفها و سنگریزهها و . . . اشاره کرد. در بسیاری از عناصر موجود در طبیعت رنگ مایههای متعددی وجود دارد که طیف ویژهای از رنگها را به نمایش میگذارند که استفاده از آنها در موضوع رنگ در طراحی داخلی، راهی برای ساختن رنگهایی چشمنواز و یک دست را پیش رویمان قرار میدهد.
عناصری که از زبری و نرمی متنوعی برخوردار هستند در ترکیبهای رنگی نیز حائز اهمیت هستند زیرا رنگ را در گستره سطوح مختلف پراکنده میکنند. این مساله در ترکیب عناصر مختلف جهت خلق زیبایی در دکوراسیون داخلی نکتهای مهم به شمار میآید و داشتن اطلاعات کافی پیرامون آن میتواند راهنمای خوب و مطلوبی باشد.
جنس و بافت عناصر موجود در دکوراسیون یکی از عوامل مهم در زنده شدن رنگها است و میتوان اینگونه بیان کرد که بسیاری از رنگها تنها زمانی میتوانند همنشینی زیبایی داشته باشند که در جنس و بافت مناسب خود را نمایش دهند. برای مثال یک رنگ قهوهای خاص در عناصر مختلف با بافتهای متفاوت (عناصری مانند چوب، فلز، شیشه، پارچه و . . . ) به صورت طیفهای رنگی متفاوتی از همان رنگ قهوهای دیده میشود.
رنگها بر میزان جلوه و زیبایی بافت و نقش در دکوراسیون تاثیر زیادی دارند و به طور کلی رنگهای سادهتر به بیشتر دیده شدن بافتها کمک میکنند. برای مثال میتوان به رنگ پردهها در دکوراسیون خانه اشاره کرد که در طیفهای روشن به بهتر نمایان شدن بافت و نقش پارچه و تاثیر آن کمک میکند و بر میزان زیبایی آن میافزاید.
مساله اساسی برای زیباتر ساختن فضای داخلی یک خانه به ارتباط مطلوب میان رنگها، بافتها، نقوش و عناصر استفاده شده در فضا بستگی دارد. در درجه اول پرداختن به ترکیب رنگها و در مراتب بعد انتخاب بافت مناسب برای تلفیق شدن با رنگ زمینه. برای مثال در اتاقی به رنگ سفید استفاده از کف پوشی به رنگ چوب طبیعی و بافت مطلوب آن میتواند گرمای دلپذیری را به فضا وارد کند. همچنین بافتهای متنوعی را در پارچه، روتختی، پرده و . . . به فضا اضافه کرد که بر میزان هماهنگی و زیبایی این عناصر طبیعی در کنار هم بیفزایند.
نویسنده: نفیسه رضوانی زاده